Jobba som rörmokare

Hejsan, jag bor i Vedum och det är ingen stor plats och många får flytta för att de inte får jobb. Det har aldrig varit aktuellt för mig för jag har ett yrke som är efterfrågat även på en lite mindre ort. Jag är rörmokare och det är ett bra jobb som jag tänkte att jag skulle prata några ord om med er.

Jag älskar mitt jobb, det är utmanande och varierande. Man får träffa många olika människor. Det blir lite olika arbetsuppgifter under dagen och man får hela tiden använda sina händer. Jag har alltid gillat att jobba med händerna och detta yrke passar mig perfekt!

Det finns i stort sett alltid ett behov av rörmokare oavsett om det är en mindre ort eller en storstad. Det är tryggt och stabilt och det finns möjlighet till att jobba på deltid om man har andra intressen.

Det finns olika specialiseringar inom yrket som t.ex. VVS, ventilation, sanitet etc. Jag har valt att specialisera mig inom VVS då det är det som jag tycker är mest intressant och utmanande. Om du gillar att jobba med händerna och vill ha ett jobb som är tryggt och stabilt så är detta ett yrke för dig! En annan bra sak är ju att det är ganska bra betalt och man kan leva gott på att vara rörmokare. Men du får inte vara rädd för att skita ner dig och man luktar inte precis parfym efter en dag på jobbet men det är avhjälpt efter en dusch. Finns det några nackdelar då? Tja, det skulle väl vara att det är det lite smutsigt och luktar illa, men man kan inte få allt. Sedan får man ju inte vara rädd för att hugga i även om det är nere i ett avlopp med allt som finns där.